Αυγόφετες από την Αυστρία

aygoylofetes.jpg

Υλικά για 6 άτομα

6 στρογγυλά ψωμάκια
3 ποτήρια φρέσκο γάλα
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας σουλτανίνα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση. Ανακατεύετε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, ρίχνετε αλάτι και γάλα και με αυτό το μίγμα περιχύνετε τις φέτες του ψωμιού. Αφήνετε τις φέτες ψωμιού να μουσκέψουν για περίπου 30 λεπτά. Φτιάχνετε μαρέγκα χτυπώντας τα ασπράδια των αυγών, και την ρίχνετε πάνω στα ψωμάκια. Πασπαλίζετε με τη σουλτανίνα.
Βάζετε σε ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και αφήνετε να κάψει. Ρίχνετε μέσα τις μουσκεμένες φετούλες και αναποδογυρίζετε μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr