Φαγκρί στα κάρβουνα

4595222_blog.jpg

Υλικά για 4 άτομα

2-3 μεγάλα φαγκριά καθαρισμένα

Για τη σος λεμονιού:

4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
3 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

 
Εκτέλεση

Αλατοπιπερώστε καλά τα ψάρια και ψήστε τα στη σχάρα σε μέτρια φωτιά. Για να μη σας κολλήσουν φροντίστε να λαδώσετε λίγο τη σχάρα πριν τοποθετήσετε τα ψάρια και να την έχετε αφήσει για αρκετή ώρα στη φωτιά να κάψει. Τα ψάρια θα χρειαστούν περίπου 25-30 λεπτά ψήσιμο (ανάλογα με το μέγεθος). Πριν τα βγάλετε από τη φωτιά βεβαιωθείτε ότι τα μάτια τους έχουν στεγνώσει τελείως και ότι έχουν σταματήσει να στάζουν υγρά από τα ψάρια (μυστικά ψησίματος!). Επίσης, θα καταλάβετε αν έχουν ψηθεί όσο πρέπει εφόσον τα  ανοίξετε και δείτε ότι το κεντρικό κόκαλο ξεκολλάει εύκολα από τη σάρκα του ψαριού.
Βάλτε σε ένα ποτήρι το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη, το σκόρδο και τη ρίγανη και χτυπήστε καλά (χρησιμοποιήστε το μιξεράκι του καφέ, θαυματουργό!). Περιχύστε τα ψάρια και σερβίρετε στολίζοντας με λίγο μαϊντανό.

Συμβουλή: Σε περίπτωση που θέλετε πολύ ελαφριά τη γεύση του σκόρδου, φροντίστε να έχετε τοποθετήσει σε ένα ποτήρι το λάδι με τη σκελίδα σκόρδου περίπου 1 ώρα πριν φτιάξετε τη σος λαδολέμονου. Πριν φτιάξετε της σος απλά αφαιρέστε τελείως το σκόρδο. Το λάδι σας θα έχει ήδη αρωματιστεί!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr