Μαριναρισμένα λαχανικά σχάρας με κατίκι

new10_2487947_blog.jpg
Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)
 
 7 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/3 κούπας ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
1/3 κούπας ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
6 σκελίδες σκόρδο
400 γρ. κολοκύθια κομμένα σε φέτες
400 γρ. μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
300 γρ. πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
100 γρ. κατίκι
Αλάτι και φρέσκο πιπέρι

 
Εκτέλεση
  
Αλοίψτε τα λαχανικάμε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και ψήστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάτε τις 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο με το δύσμο, το βασιλικό και το σκόρδο με μίξερ. Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα προσθέστε το κατίκι και περιχύστε με  το μείγμα που φτιάξατε με το μίξερ.
 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
 
 Μερίδα:  ¼  συνταγής
Θερμίδες:  325 kcal
Πρωτεΐνη: 15 γρ.
Υδατάνθρακες: 13 γρ.
Λίπος:  26 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 4,5 γρ.
 

Πηγή: www.dietstories.gr