Κέικ ολικής αλέσεως με φρούτα

new8_5642302_blog.jpg

Υλικά (για 12 μερίδες)

 

1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κούπα σταφίδες
½ κουταλιά γλυκού αλάτι
2 κουταλιές σούπας βιολογικό βούτυρο
1½ κούπες αλεύρι ολικής αλέσεως
¾ κουταλιού γλυκού baking powder
½ κουταλιά γλυκού τριμμένη πιπερόριζα
1 κουταλιά γλυκού τριμμένη κανέλλα
½ κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
½ κούπα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα
½ κούπα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Σε μια κατσαρόλα αναμείξτε τη ζάχαρη, το νερό, τις σταφίδες, το αλάτι και το βούτυρο σε μέτριας έντασης φωτιά για λίγα λεπτά και μετά αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Αναμείξτε το αλεύρι, με τη baking powder, την κανέλλα και την πιπερόριζα και στη συνέχεια ρίξτε αυτό το μείγμα στο μείγμα με τη ζάχαρη το οποίο έχει κρυώσει. Αναδεύστε καλά και κατόπιν ρίξτε τα καρύδια, τα φρέσκα και τα αποξηραμένα φρούτα. Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε για 60-90 λεπτά΄(ανάλογα με το φούρνο σας και το ταψί που χρησιμοποιέιται) στους 200°C.

 

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα:


Μερίδα:  1/12  συνταγής
Θερμίδες:  225 kcal
Πρωτεΐνη: 3 γρ.
Υδατάνθρακες: 42 γρ.
Λίπος: 5,5 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 2,2 γρ.

 

Πηγή: www.dietstories.gr