Γαλοπούλα Φούρνου με γέμιση κιμά-ρύζι-μανιτάρια

new3_3831278_blog.jpg

Υλικά (Μερίδες Συνταγής: 6)

3 κιλά γαλοπούλα ολόκληρη
αλάτι
μαύρο πιπέρι
4 κούπες θρυμματισμένο ψωμί ή φρυγανιές
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
700 γρ. άπαχος κιμάς κοτόπουλου
250 γρ. μανιτάρια
1 κούπα λεπτοκομμένο κρεμμύδι
200 γρ. καστανό ρύζι
100 ml λευκό κρασί
50 γρ. σταφίδες
50 γρ. κουκουνάρι
150 ml ζωμός κότας
1 κουταλιά γλυκού ξερό θυμάρι
1 κουταλιά γλυκού μαύρη ζάχαρη
½ κούπα λεπτοκομμένο σέλινο

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό σκεύος ρίξτε το λάδι και προσθέστε αρχικά το κρεμμύδι, το σέλινο και τον κιμά. Μετά από 20 λεπτά προσθέστε τα θρύμματα ψωμιού, τα μανιτάρια, το ρύζι, το κρασί, το ζωμό κότας και τα μπαχαρικά και αναδεύστε. Μόλις τα παραπάνω  είναι έτοιμα προσθέστε στο μείγμα το κουκουνάρι και τις σταφίδες. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C. Αφαιρέστε από τη γαλοπούλα τα περιττά τμήματα και πλύντε τη καλά. Αλείψτε τις κοιλότητες με αλάτι και πιπέρι και προσθέστε τη γέμιση στο εσωτερικό της γαλοπούλας. Εν συνεχεία κλείστε την τομή, αφήνοντας μικρές διόδους για να αναπνέει η γέμιση. Μετά από 3-4 ώρες το Χριστουγεννιάτικο πιάτο θα είναι έτοιμο.

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

Μερίδα:  1/6  συνταγής
Θερμίδες:  499 kcal
Πρωτεΐνη: 32 γρ.
Υδατάνθρακες: 21 γρ.
Λίπος: 31 γρ.
Φυτικές  Ίνες:  2 γρ.

Πηγή: www.dietstories.gr