new16_tn_5839114_m.jpg

Υλικά

 

130γρ. ψάρι (μπακαλιάρος, γλώσσα κτλ)

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

2-3 χοντρές φέτες ντομάτας

κρεμμύδι σε ροδέλες

μαϊντανός

3-4 λεπτές φέτες λεμονιού

λίγο χυμό λεμονιού

ρίγανη, δάφνη, αλάτι, πιπέρι

 

 

Εκτέλεση

 

Αρχικά πλένουμε το ψάρι και το πασπαλίζουμε με ρίγανη μέσα έξω. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και παράλληλα το βρέχουμε με χυμό λεμονιού και το βάζουμε σε ένα ταψί, αφού πρώτα έχουμε στρώσει στο ταψί φέτες ντομάτας και από πάνω ροδέλες κρεμμυδιού. Πάνω από το ψάρι βάζουμε επίσης μια φέτα ντομάτας, ροδέλες κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Στο τέλος τοποθετούμε από πάνω τις φέτες του λεμονιού.

Σκεπάζουμε το ψάρι με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 30′ περίπου σε μέτριο προς δυνατό φούρνο. Στο τέλος ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε το ψάρι να ροδίσει.