Λαχανόρυζο (υλικά για την παρασκευή ενός φλιτζανιού έτοιμου φαγητού)

new17_tn_6873741_m.jpg

Υλικά

 

2 κουταλιές της σούπας άβραστο ρύζι (περίπου 1/3 φλιτζανιού βρασμένο ρύζι)

2 φλιτζάνια χοντροκομμένο λάχανο (περίπου 2/3 φλιτζανιού βρασμένο)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

τριμμένο καρότο

ψιλοκομμένες πιπεριές (διάφορα χρώματα)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

κρεμμύδι, μαϊντανός, λεμόνι

  

Εκτέλεση

 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι τις πιπεριές και τον μαϊντανό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάχανο, το τριμμένο καρότο και λίγο νερό. Αφήνουμε να βράσει για αρκετή ώρα (40 λεπτά) για να μαλακώσει το λάχανο. Τέλος ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 15 με 20 λεπτά ακόμα. Αν χρειαστεί, για να μην κολλήσει το ρύζι, προσθέστε λίγο νεράκι ακόμα. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν έχει πιει σχεδόν όλο το νεράκι.