Κοτόσουπα (υλικά για την παρασκευή ενός φλιτζανιού έτοιμου φαγητού)

new16_tn_1413371_m.jpg

Υλικά

 

70γρ στήθος κοτόπουλο ωμό (περίπου 1/3 φλιτζανιού ή 50γρ βρασμένο κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια)

1 κουταλιά της σούπας άβραστο ρύζι (περίπου 3 κουταλιές της σούπας βρασμένο)

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

νερό

αλάτι, πιπέρι, χυμός λεμονιού

 

Εκτέλεση

 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, το κοτόπουλο και αλατοπίπερο να βράσουν για περίπου 1 ώρα. Ίσως να χρειαστεί να το ξαφρίσουμε μερικές φορές. Στη συνέχεια, βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (περίπου 20 λεπτά). Σερβίρουμε σε πιάτο έχοντας ψιλοκόψει το κοτόπουλο μέσα στη σούπα, και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.