Κοτόπουλο κοκκινιστό (υλικά για την παρασκευή 1 φλιτζανιού μαγειρεμένου φαγητού)

new16_tn_4793509_m.jpg

Υλικά

 

90γρ. φιλέτο κοτόπουλου

½ φλιτζάνι χυμός ντομάτας

1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τριμμένο σκόρδο

κανέλλα

 

Εκτέλεση

 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι ή/και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα φύλλα δάφνης, λίγο νεράκι και το χυμό ντομάτας και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει μέχρι να μαλακώσει καλά.

Σε περίπτωση που το διαιτολόγιό σας σας προτείνει και πατάτες, ρίξτε τις πατάτες στην κατσαρόλα, κομμένες στο ίδιο περίπου μέγεθος με τα κομμάτια του κοτόπουλου, μόλις ρίξετε το χυμό ντομάτας και το νερό.