Ιμάμ (υλικά για την παρασκευή ενός φλιτζανιού έτοιμου φαγητού)

new18_tn_8227118_m.jpg

Υλικά

 

½ μελιτζάνα μετρίου μεγέθους

¼ χυμό ντομάτας

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

ψιλοκομμένο κρεμμύδι

ψιλοκομμένη πιπεριά

σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό

αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Αρχικά ξεπικρίζουμε την μελιτζάνα μέσα σε νερό με αλάτι για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια την βράζουμε ελαφρά μέσα σε μια κατσαρόλα για 5 λεπτά.

Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ετοιμάζουμε την σάλτσα. Τσιγαρίζουμε ελαφρά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο και προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Την αφήνουμε να βράσει για λίγο χωρίς να ετοιμαστεί εντελώς.

Σε ένα ταψάκι παίρνουμε την μισή μελιτζάνα (την οποία έχουμε κόψει σε μορφή βαρκούλας) και την γεμίζουμε με την σάλτσα. Την βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 15-20 λεπτά.

Εάν το διαιτολόγιο σας σας προτείνει ιμάμ με πατάτες τότε προσθέστε τες στο ταψί μαζί με τις μελιτζάνες και λίγο νεράκι για να ψηθούν. Προσοχή μην τις κόψετε σε πολύ μεγάλα κομμάτια γιατί δεν θα ψηθούν ταυτόχρονα με το υπόλοιπο φαγητό!