Κρύα σούπα με γιαούρτι

new10_415917_blog.jpg

Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό γιαούρτι
1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες κομμένες σε κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, πιπέρι

 
Εκτέλεση
 
Αλατίζετε τις φέτες του αγγουριού και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι να φύγει το νερό.
Ανακατεύετε το ελαιόλαδο μαζί με τη μισή γλυκιά πάπρικα να χρωματιστεί το λάδι. Το αφήνετε να περιμένει.
Αραιώνετε το γιαούρτι με ½ λίτρο παγωμένο νερό . Ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια, τα κομματάκια της ντομάτας και τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά.
Ξεπλένετε τα αγγούρια από το αλάτι και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Τα ρίχνετε μέσα στη σούπα.
Αλατίζετε και πιπερώνετε και ρίχνετε μέσα το λάδι που έχετε αρωματίσει με τη πάπρικα.
Τοποθετείτε τη σούπα στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον για να δέσουν οι μυρωδιές. Τη σερβίρετε σε μπολάκια, πασπαλίζοντάς τη με την υπόλοιπη πάπρικα και με κλωναράκια άνηθο.
Τρώγεται κρύα ή δροσερή και μπορεί να είναι το πρώτο πιάτο ενός μικρού φιλικού δείπνου.
 
Συμβουλή: Για λιγότερες θερμίδες επιλέξτε light γιαούρτι και περιορίστε το λάδι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κρουτόν ολικής αλέσεως για πιο τραγανή αίσθηση.
 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr