Αρακάς λαδερός κοκκινιστός

new8_3830612_blog.jpg

Υλικά (για 4-5 άτομα)

 

1 κιλό αρακά κατεψυγμένο

2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι άνηθο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι καρότα σε ροδέλες

1 φλιτζάνι πατάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια

1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη στο χυμό της

αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι, τις πατάτες και τα καρότα κι αφήνουμε να σωταριστούν. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον αρακά. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει καλά ο αρακάς. Ρίχνουμε μετά την ψιλοκομμένη ντομάτα και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.

Αλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Τότε ρίχνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο άνηθο. Αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα και βγάζουμε από τη φωτιά.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr