Καλαμαράκια γεμιστά διαίτης

new9_2327229_blog.jpg
Υλικά (Μερίδες 4)
1 κιλό καλαμαράκια     
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο  
1 φλιτζανάκι ρύζι (μουλιασμένο στο νερό για περίπου 1 ώρα)
1 ασπράδι αυγού         
1 μικρό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος        
2 κουταλιές ελαιόλαδο  
1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας

 
 
Εκτέλεση
 
1. Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμαράκια
2. Αφαιρείτε τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβετε
3. Βράζετε σφιχτά το αυγό, αφαιρείτε τον κρόκο και ψιλοκόβετε το ασπράδι
4. Αναμειγνύετε τα πλοκάμια, το ασπράδι, κρεμμύδι, μαϊντανό και ρύζι. Τα βάζετε στη φωτιά με το λάδι και 1 φλιτζάνι νερό να σιγοβράσουν.
5. Μόλις σωθεί το νερό, κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει
6. Με μικρές κουταλιές γεμίζετε προσεκτικά τα καλαμαράκια
7. Τα απλώνετε σε ταψάκι και τα ραντίζετε με την ντομάτα
8. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και τα ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
 
 
Διατροφολόγος Διαιτολόγος
Καθηγήτρια ΤΕΙ Κρήτης