Νεανικά Μάτια

Η βλεφαροπλαστική βρίσκεται σταθερά στο Τop5 των πιο δημοφιλών επεμβάσεων αισθητικής χειρουργικής παγκοσμίως, και όχι άδικα.

Μία από τις πρώτες επεμβάσεις αισθητικής ιατρικής που αποφασίζει να κάνει ένας άνθρωπος είναι στατιστικά η βλεφαροπλαστική. Επίσης είναι από τις λίγες αισθητικές επεμβάσεις που είναι σχεδόν εξίσου δημοφιλείς (στατιστικά πάντα) σε άνδρες και γυναίκες. Κανένα όμως από τα δύο παραπάνω γεγονότα δεν προξενούν απορίες, καθώς η βλεφαροπλαστική είναι μία «εύκολη» επέμβαση με πολύ άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά και γιατί συχνά έχει εφαρμογή και σε αρκετά νέους ανθρώπους, που για κληρονομικούς ή κατασκευαστικούς λόγους έχουν έντονη χαλάρωση στην περιοχή των ματιών. Γενικά η επέμβαση στοχεύει στην αποκατάσταση του κουρασμένου και άτονου βλέμματος, που προσδίδει χρόνια στο πρόσωπό μας, και στην ανάδειξη ενός φρέσκου και λαμπερού βλέμματος, χαρακτηριστικού της νεότητας.

Άνω και Κάτω Βλεφαροπλαστική

Πρόκειται, όπως σημειώνεται και παραπάνω, για μία από τις πιο απλές και ασφαλείς επεμβάσεις αισθητικής ιατρικής, ενώ έχει και πολύ εύκολη αποθεραπεία. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία συνήθως, ενώ δεν απαιτεί παραμονή στην κλινική. Μπορεί να γίνει στο ένα ή και στα δύο μάτια, ανάλογα με το που εντοπίζεται το πρόβλημα, και υπάρχει η βλεφαροπλαστική άνω και η βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου. Η βλεφαροπλαστική άνω βλεφάρου γίνεται για να απομακρυνθεί η περίσσεια δέρματος και λίπους, εφόσον συνυπάρχει, από το άνω βλέφαρο, ώστε αυτό να μην βαραίνει και να μην προκαλεί την εικόνα ενός «κλειστού» ματιού. Η τομή γίνεται μέσα στη φυσική πτυχή των βλεφαρίδων και είναι πρακτικά αόρατη. Η βλεφαροπλαστική κάτω βλεφάρου γίνεται με τομή εσωτερικά του βλεφάρου, για να αφαιρεθεί ή να ανακατανεμηθεί το περιττό λίπος στο κάτω βλέφαρο, που ευθύνεται για τις αντιαισθητικές σακούλες και τα πρηξίματα στην περιοχή, ενώ, εάν υπάρχει και περίσσεια δέρματος, αφαιρείται και αυτή μέσα από μία τομή κάτω ακριβώς από τις βλεφαρίδες.

Λεπτομέρειες

Οι παραπάνω επεμβάσεις μπορούν να γίνουν μεμονωμένα ή και συνδυαστικά, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες της κάθε περίπτωσης, ενώ, πλην του σαφώς εντυπωσιακού αποτελέσματος, βελτιώνουν και τα προβλήματα όρασης, που μπορεί να προκύπτουν από μάτια «κλειστά» από τη χαλάρωση. Η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι σχεδόν άμεση, ενώ ο γιατρός συμβουλεύει την εφαρμογή παγωμένων επιθεμάτων για τις πρώτες ημέρες, προκειμένου να περιοριστεί ακόμη περισσότερο το οίδημα ή το μελάνιασμα. Η χρήση γυαλιών ηλίου για τα πρώτα 24ώρα μπορεί να κρατήσει την επέμβαση εντελώς μυστική, εάν αυτό επιθυμεί κανείς. Τα αποτελέσματα του φρέσκου και νεανικού βλέμματος είναι πολύ άμεσα, ενώ τίποτα δεν μπορεί να προδώσει το «πέρασμα» από το χειρουργικό τραπέζι.

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Κ. Μεγαπάνο MD, Πλαστικό Χειρουργό www.drmegapanos.gr