Πώς συνδέεται το κινητό με την τηλεόραση

Ψάχνετε τρόπο του πώς συνδέεται το κινητό με την τηλεόραση; Το σπίτι μας είναι πιο γεμάτο από gadgets από ποτέ, και το να γνωρίζουμε πώς να μοιραζόμαστε εύκολα περιεχόμενο ανάμεσα στις συσκευές μπορεί να μας εξοικονομήσει χάσιμο χρόνου. Σίγουρα όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση όπου έχουμε επιστρέψει από τις καλοκαιρινές εκδρομές μας με φωτογραφίες και βίντεο που θέλουμε να δείξουμε στους φίλους μας. Και έρχεται εκείνη η άβολη στιγμή όπου δεν ξέρει ποιος να πρωτοκοιτάξει στην μικρούλα οθόνη του κινητού μας. Δεν θα ήταν πολύ ωραία αν μπορούσαμε να τα αναπαράγουμε στην τηλεόραση; Ε θα ήταν!

Η σύνδεση της τηλεόρασής σας με το smartphone ή το tablet σας είναι κάτι που γίνεται τόσο εύκολα που ούτε καν το είχαμε σκεφτεί. Εξάλλου θέλει τρόπο και όχι κόπο, ως γνωστόν. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα χρειαστείτε να αναζητήσετε για ηλεκτρολόγος Αθήνα προκειμένου να συνεχίσετε να προβάλετε την αγαπημένη σας σειρά στο Netflix και στη οθόνη της τηλεόρασης.

Οι περισσότερες τηλεοράσεις σήμερα είναι έξυπνες (smart TV), δηλαδή, μπορούν να συνδεθούν με εφαρμογές στο διαδίκτυο όπως το Netflix, το YouTube και άλλα παρόμοια. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παιχνιδομηχανές ή εξωτερικά ηχεία για να απολαύσετε καλύτερα το περιεχόμενο ενός βίντεο ή οποιαδήποτε άλλη μετάδοση.

Αν όμως θέλετε αρχεία αποκλειστικά από το κινητό ή το tablet σας, θέλετε να χρησιμοποιήσετε για παράδειγμα μια εφαρμογή που είναι διαθέσιμη μόνο σε κινητά, έχω τις απαντήσεις εδώ.

Διαβάστε παρακάτω για το πώς συνδέεται το κινητό με την τηλεόραση, είτε μέσω καλωδιακής σύνδεσης είτε ασύρματης σύνδεσης.

Με καλωδιο HDMI

Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να συνδέσετε το κινητό σας με την τηλεόραση είναι με ένα καλώδιο HDMI. Πρακτικά κάθε τηλεόραση θα έχει μια θύρα HDMI κάποιου είδους, η οποία χρησιμοποιείται για τη μεταφορά τόσο του ήχου όσο και του βίντεο από την ίδια πηγή. Το τηλέφωνό σας δεν θα διαθέτει θύρα HDMI, αλλά υπάρχουν εύχρηστοι προσαρμογείς που θα βιδώνουν θύρες HDMI στις θύρες USB Type-C, ή micro USB του τηλεφώνου σας.

Ορισμένα tablet Android διαθέτουν υποδοχές mini HDMI ή micro HDMI, οι οποίες μπορούν να συνδεθούν απευθείας με HDMI μέσω ενός μόνο καλωδίου. Με όποια θύρα και αν επιθυμείτε να συνδεθείτε, βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο είναι συμβατό με τη συγκεκριμένη σύνδεση. Κάπου εδώ απαντάτε μέσα μας το ερώτημα πως μπορεί η τεχνολογία να κάνει την ζωή μας καλύτερη; και χωρίς καμία αμφιβολία αυτή είναι η αλήθεια, η τεχνολογία μας πηγαίνει μπροστά όταν την αξιοποιούμε σωστά και με μέτρο.

Μέσω USB

Φαίνεται αρκετά προφανές και γνωστό; Τα περισσότερα καλώδια φόρτισης smartphone τελειώνουν με υποδοχή USB, για εύκολη σύνδεση με φορητούς υπολογιστές ή προσαρμογείς ρεύματος. Όμως εάν η τηλεόρασή σας διαθέτει θύρα USB, αυτός είναι ένας απλός τρόπος για να έχετε τα αρχεία σας στην οθόνη. Στην ουσία μεταφέρετε αρχεία για να ανοίξετε στην τηλεόραση, αντί να τα προβάλετε στην οθόνη του τηλεφώνου σας.

Ασύρματα

Αν δεν θέλετε να ταλαιπωρήστε με καλώδια, υπάρχει πάντα η δυνατότητα χρήσης ασύρματης σύνδεσης. Η χύτευση είναι η διαδικασία ασύρματης ροής περιεχομένου από το τηλέφωνο ή το tablet σας, συνδέοντας το ίδιο δίκτυο WiFi με την τηλεόρασή σας. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για smartphone που μπορούν να μεταδίδουν απευθείας στην τηλεόραση για εσάς, αν και τα περισσότερα σύγχρονα τηλέφωνα και οι συσκευές Window θα υποστηρίξουν το πρότυπο χύτευσης Miracast. Στις συσκευές Apple, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία AirPlay, ιδιόκτητη τεχνολογία της Apple για ασύρματη μεταφορά ήχου και βίντεο.