Πώς εξοικονομώ μπαταρία σε Android κινητό

Στις μέρες μας, το κινητό μας είναι κάτι που έχουμε μαζί μας συνέχεια και είναι μια συσκευή που εξαρτόμαστε από αυτή, είτε έχουμε μια web hosting επιχείρηση ή ένας τουριστικός οδηγός για την Ελλάδα είναι αυτό που παρακολουθούμε ή οποιοδήποτε άλλο είδος της επιχείρησης, οι πιθανότητες είναι ότι λίγο ή πολύ τρέχετε τα πάντα μέσω ενός κινητού τηλεφώνου.

Διοργάνωση συναντήσεων, πραγματοποίηση συναλλαγών, επικοινωνία με τους πελάτες, τα πάντα γίνονται εν κινήσει αυτές τις μέρες. Αν είστε για παράδειγμα επαγγελματίας στους dedicated server Ελλάδα, όταν το κινητό σας τηλέφωνο χτυπά είναι σημαντικό και πρέπει πάντα να είστε διαθέσιμος όταν οι πελάτες σας χρειαστούν, φανταστείτε αν είστε γιατρός. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι δεδομένες αυτές τις συνθήκες οι άνθρωποι εξακολουθούν να χάνουν σημαντικές κλήσεις επειδή η μπαταρία του τηλεφώνού τους, τους πρόδωσε.

Φυσικά, ένας τρόπος αντιμετώπισης της χαμηλής ισχύος της μπαταρίας του κινητού είναι να έχετε μαζί σας ένα power bank, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο στη τσάντα σας και είναι σωτήριο όταν το χρειαστείτε. Αλλά αν είστε κάτι σαν εμένα, αν δεν έχετε φορτίσει σωστά το κινητό σας, οι πιθανότητες είναι ότι και το power bank σας θα και εκείνο χωρίς μπαταρία.

Επίσης, πολλοί άνθρωποι έχουν συνδέσει με το κινητό τους διάφορες εφαρμογές που συνδέονται με τις λειτουργίες του σπιτιού όπως είναι ο συναγερμός σπιτιού, η λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών κτλ. Επομένως η μπαταρία επιβαρύνεται ακόμα πιο πολύ σε σχέση με άλλους χρήστες.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα στην πηγή. Πρέπει να τροποποιήσουμε τα τηλέφωνά μας για να μπορέσουν να διαρκέσουν μερικές ακόμη ώρες, ώστε να μπορέσουμε να πιάσουμε αυτή τη ζωτικής σημασίας κλήση στο τέλος της ημέρας. Εδώ, έχουμε, μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού τηλεφώνου.

“Τσιμπίστε” την οθόνη

Οι κύριες αιτίες αποστράγγισης της μπαταρίας είναι γνωστές. Παρόλο που προτιμάμε την οθόνη φωτεινή και καθαρή, είναι η πιο συχνά άσκοπη καύση ισχύος. Μπορείτε να διαχειριστείτε αυτή την κατάσταση, αλλάζοντας πρώτα την ώρα που η οθόνη σας παραμένει «ξύπνια» όταν δεν χρησιμοποιείτε ενεργά το τηλέφωνό σας. Σίγουρα δεν θέλετε να έχετε να ξεμείνετε από μπαταρία όταν θελήσετε να απαθανατίσετε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη ή οποιοδήποτε άλλο όμορφο τοπίο.

Πρώτα πηγαίνετε στις ρυθμίσεις, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “εμφάνιση”, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Λήξη χρονικού ορίου οθόνης”. Η ρύθμιση του χρόνου σε 1 λεπτό θα είναι μια χαρά. Εάν το τηλέφωνό σας είναι ρυθμισμένο για 5 λεπτά ή περισσότερο, τότε το μόνο που κάνει είναι να φωτίζει την τσέπη σας και να σπαταλάει την ισχύ της μπαταρίας.

Φωτεινότητα

Αν περπατάτε έξω στον ήλιο, τότε δεν θα βλέπετε την οθόνη του κινητού σας, εκτός αν έχει ενεργοποιηθεί η μέγιστη φωτεινότητα. Ωστόσο, καθισμένος σε ένα γραφείο, δεν χρειάζεται να έχετε μια εξαιρετικά φωτεινή οθόνη. Μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις για να αλλάξετε τη φωτεινότητα.

“Τσιμπίστε” το WIFI

Όταν βρίσκεστε στο γραφείο, πιθανώς έχετε συνδέσει το τηλέφωνό σας στο WiFi του γραφείου σας. Μόλις σχολάσετε, εάν το WiFi σας είναι ενεργοποιημένο, το κινητό κυνηγάει αυτόματα για νέες συνδέσεις WiFi. Αν ψάχνετε ενεργά για μια σύνδεση WiFi, τότε αυτή είναι μια χρήσιμη λειτουργία. Αν όχι, τρέχει στο παρασκήνιο άσκοπα και καταναλώνει την ισχύ της μπαταρίας.

Αν είναι μια συνήθεια να ξεχνάτε ανοιχτό το WIFI τότε υπάρχουν εφαρμογές που σας δίνουν τη δυνατότητα να αποφασίσετε πότε θέλετε να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί το WiFi σας.

“Τσιμπίστε” τα δεδομένα

Όπως είπαμε, όταν βρίσκεστε στο γραφείο χρησιμοποιείτε WiFi, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν ένα πακέτο δεδομένων που τους επιτρέπει να λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μηνύματα όταν μετακινούνται έξω από το γραφείο. Προφανώς, αυτό είναι βολικό επειδή λαμβάνετε μηνύματα οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή, αλλά υπάρχουν στιγμές που απλά δεν μπορείτε να λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (συναντήσεις, κινηματογράφο, τρένο κλπ.), και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να έχετε τα δεδομένα σας να τρέχουν στο παρασκήνιο.