10 συμβουλές για φθηνό shopping στις εκπτώσεις

images_0aaaaaaaa2ashop.jpg

Οδηγοί εκπτώσεων υπάρχουν πολλοί, και τα βασικά τα ξέρουμε – πάρε κάτι που θα το έχεις για πολλά χρόνια, μην αγοράζεις ρούχα που είναι φθηνά αλλά δεν είναι «εσύ» κ.λπ κ.λπ. Καιρός για κάτι πιο χρήσιμο: πώς, εν μέσω κρίσης, να ψωνίσεις έξυπνα από τις αγαπημένες ισπανικές, σουηδικές και βρετανικές αλυσίδες (στις οποίες κακά τα ψέματα όλες καταλήγουμε πλέον).

-Το βασικό μειονέκτημα όταν ψωνίζουμε από high street, που λέμε, είναι πως το ίδιο ρούχο μπορεί να το συναντήσουμε παντού. Υψηλό ρίσκο ξενερώματος δηλαδή: ακόμα και να το φοράς καλύτερα από την Άλλη (ή τις άλλες αν είσαι πολύ άτυχη), το γεγονός παραμένει ότι υπάρχουν δυο γυναίκες με το ίδιο ρούχο στο ίδιο μέρος, χωρίς να είστε οι αδερφές Μπρόγερ. Ή τα Καλουτάκια. Άρα, όσο και αν σου αρέσει κάτι, αν είναι πολύ αναγνωρίσιμο, από το print, το εκκεντρικό design ή επειδή το έχεις δει σε όλες τις βιτρίνες ως high profile κομμάτι της συλλογής, καλύτερα απόφυγέ το. Με πόνο ψυχής. Μονόχρωμα, μίνιμαλ σχέδια, τζιν: άφοβα.

-Αν παρόλα αυτά ανάμεσα στα βουνά των ρούχων ανακαλύψεις σε τιμή ευκαιρίας κάτι που σου αρέσει πολύ, και ας το φοράνε στολή ολόκληρα κολλέγια θηλέων που λέει ο λόγος, πάρτο και κράτα το για την επόμενη σεζόν: Τα πολυφορεμένα της μιας σεζόν, είναι αυτά που βαριούνται τα κορίτσια την επόμενη.

-Μπορεί μέσα στον καύσωνα να μη σου πάει η καρδιά να αγοράσεις παλτό ή πουλόβερ, ας πούμε, αλλά αυτές ακριβώς είναι οι έξυπνες αγορές: κάτι πάμφθηνο που στην πορεία θα το βρεις μπροστά σου, τη στιγμή που θέλεις περισσότερο να ανανεωθείς.

-Αξεσουάρ: Μην πάρεις αυτά που δείχνουν φθηνά. Προτίμησε εκείνα που πριν τις εκπτώσεις είναι ακριβούτσικα (για τα δεδομένα των αλυσίδων πάντα) και θα κρατήσουν περισσότερο.

-Μπορεί να μη θέλεις να το ακούσεις, αλλά απόφυγε τις φθηνές τσάντες. Είναι καλύτερο για ολόκληρο το ντύσιμο να έχεις μια «καλή» τσάντα, κάπως πιο ακριβή, που συνδυάζεται με όλα, παρά πολλές φθηνές. Δηλαδή σκέψου μακροπρόθεσμα, κάνε οικονομία και αγόρασε μια καλύτερη, σε έναν, δύο ή έξι μήνες, την οποία αν βαρεθείς ανεπανόρθωτα μπορείς να πουλήσεις στο ebay σε καλή τιμή. Φυσικά, όλα αυτά, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες της καθεμιάς μας πάντα. Οι καιροί δεν είναι εύκολοι.

-Με τα παπούτσια δεν είμαι τόσο απόλυτη: Η τσάντα που φαίνεται καλή, είναι πιο σημαντική και από το υπόδημα. Βέβαια, να θυμάσαι πως το φθηνό παπούτσι δεν είναι πάντα φτιαγμένο από το καλύτερο δέρμα, οπότε σιγουρέψου ότι δεν θα σε «χτυπάει». Αν δεν μπορείτε να το περπατήσετε, όσο φθηνό και να είναι δεν συμφέρει.

-Κάνε ένα πείραμα: κοίτα μέσα στην ντουλάπα σου ποια ρούχα που έχεις αγοράσει από αλυσίδες φοράς ακόμα – θα σου δείξουν κάτι για το τι είναι πρακτικό για εσένα. Μετά κοίτα ποια δεν έχεις φορέσει καιρό, και δώσε τους μια ευκαιρία, τώρα που οι άλλες θα τα έχουν ξεγράψει: Θα εκπλαγείς.

-Μη διστάζεις να αγοράσεις κάτι τρομερά φθηνό και μοντέρνο και να το συνδυάσεις με κάτι παλιό, κλασικό και ακριβό. Αυτά τα mix and match είναι τα καλύτερα.

-Αν είσαι από εκείνες που μπροστά στην ποικιλία είσαι αναποφάσιστη ή μπερδεύεσαι (ΕΓΩ είμαι αυτή), διάλεξε μια κοπέλα από αυτές που ψωνίζουν στο μαγαζί την ίδια ώρα με εσένα, μια που αλήθεια σου αρέσει το στυλ της, και ακολούθα την κατά πόδας (διακριτικά πριν καλέσει την ασφάλεια για το stalking). Πρόσεξε τι θα της τραβήξει την προσοχή, τι θα πάρει στα χέρια της και θα το αφήσει μετά, με τι θα φτάσει στο ταμείο. Μπορεί να σου φαίνεται χαζό, αλλά σε εμένα πιάνει (μη με κρίνεις).

-Τέλος, τώρα με τη δεινή οικονομική μας κατάσταση, ψωνίζουμε πάντα στις δεύτερες και τις τρίτες εκπτώσεις. Αξίζει να περιμένεις, μετά από 2-3 εβδομάδες το ίδιο ρούχο θα το βρεις πολύ φτηνότερα (μη σου πω να περιμένεις τις «εξευτελιστικές» πτώσεις τιμών, τέλη καλοκαιριού με ό,τι έχει απομείνει). Αν πάλι το χάσεις, δεν θα στενοχωρηθείς, δεν είναι πως χάνεις και κανα Dior που το δίνουν 20 ευρώ.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr