Συμβουλές ομορφιάς – Σώμα

images_0aaaaaaa2aomo.jpg

Η περιποίηση του σώματος είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο ομορφιάς. Μάθετε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να το κρατήσετε λαμπερό και ενυδατωμένο.

1. Αν έχετε αφυδατωμένο δέρμα στο σώμα, κάντε αφρόλουτρο προσθέτοντας στο νερό της μπανιέρας 3-4 κούπες γάλα και 3-4 κουταλιές μέλι. Το γαλακτικό οξύ που υπάρχει στο γάλα μαλακώνει το δέρμα και βελτιώνει την ελαστικότητα του, ενώ το μέλι αναζωογονεί, τονώνει το δέρμα και έχει αντιβακτηριδιακή δράση.

2. Αν έχετε κόκκινα σπυράκια στα μπράτσα και στους γλουτούς, που είναι σύμπτωμα της θυλακικής υπερκεράτωσης, τότε να κάνετε συχνά απολέπιση στα σημεία αυτά και να ενυδατώνετε καθημερινά την περιοχή με ένα γαλάκτωμα σώματος που να περιέχει σαλικιλικό οξύ ή οξέα φρούτων AHA.

3. Ακόμα και αν είστε στην πόλη ή στην δουλειά μην αμελείτε το αντηλιακό σας. Απλώστε το παντού χέρια, πόδια, λαιμό, ώμους, ντεκολτέ και εννοείται και στο πρόσωπο.

4. Όταν κάνετε αποτρίχωση στο μπικίνι, μετά από 48 ώρες απλώστε μια κρέμα με σαλικιλικό οξύ, για να αποφύγετε τα σπυράκια από τρίχες που δεν έχουν βγει στην επιφάνεια του δέρματος και έχουν γυρίσει μέσα.

5. Αποφύγετε το καυτό νερό στο μπάνιο που διαταράσσει τον φυσικό μανδύα προστασίας του δέρματος με αποτέλεσμα να το αφήνει ξηρό και αφυδατωμένο. Αντίθετα προτιμήστε να κάνετε μπάνιο με χλιαρό νερό που αφήνει το δέρμα λαμπερό.

6. Αν βιάζεστε να πάτε κάπου και δεν έχετε χρόνο να απλώσετε ενυδατική κρέμα σώματος, μόλις τελειώσετε το ντους απλώστε σε όλο το σώμα ελαιόλαδο και σκουπιστείτε ταμπονάροντας την πετσέτα στο δέρμα.

7. Μην ξεχνάτε την αντιηλιακή προστασία. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιο. Κι επειδή ο ήλιος αφυδατώνει το δέρμα, μετά την έκθεσή σας στην παραλία, χρησιμοποιήστε ένα προϊόν after sun που θα δώσει την επιπλέον ενυδάτωση που χρειάζεται το δέρμα σας και θα σας αφήσει μία αίσθηση δροσιάς.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr