Ρύζι με μανιτάρια

images_0aaaaaa1aabbarizi.jpg

Υλικά

    Ρύζι 1 ποτήρι    
    Μανιτάρια 200 γρ κομμένα    
    Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο    
    Νερό 2 1/2 ποτήρια    
    Μαϊντανό 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος    
    Κύβος κρεατικών 1
    Κασσέρι 3 κουταλιές σούπας    
    Αλάτι – πιπέρι
    Βούτυρο 3 κουταλιές σούπας    

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μαραίνουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν βάζουμε το ρύζι , το αλάτι , το πιπέρι , τον κύβο και τέλος το νερό χλιαρό . Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να τραβήξει τα υγρά του. Όταν ψηθεί ανοίγουμε το καπάκι της κατσαρόλας για να μην κρατήσει υγρασία και μας λασπώσει ( Για να γίνει σπυρωτό) . Βάζουμε μια πετσέτα και από πάνω το καπάκι και αφήνουμε να τραβήξει όλα τα υγρά του. Σερβίρουμε σε πιατέλα με το τριμμένο κασσέρι και τον μαϊντανό.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/