images_0aaaaaa1aabbasoupa.jpg

Υλικά

    Πράσα 3 τεμαχια ψιλοκομμένα    
    Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας    
    Λάδι 2 κουταλιές σούπας    
    Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο    
    Ρύζι 1 1/2 ποτήρι    
    Νερό 6 ποτήρια
    Κύβο λαχανικών 1
    Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το λάδι. Βάζουμε και το κρεμμυδάκι με τα πράσα ψιλοκομμένα . Τα σωτάρουμε να μαραθούν και στην συνέχεια συμπληρώνουμε το ρύζι , το νερό ζεστό , τον κύβο , αλάτι – πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα. Σερβίρεται  ζεστό.

Πηγή : http://www.chefoulis.gr/