Σιροπιασμένο κέικ λεμονιού με γιαούρτι και Lemon Curd

images_0aaaaakeikle.jpg

Υλικά

1/3 κούπα γιαούρτι στραγγιστό

1/3 κούπα βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη

1 1/2 κούπες αλεύρι

2 αυγά

1 βανίλια

ξύσμα από ένα λεμόνι

1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

για το σιρόπι

1 κούπα νερό

1 κούπα ζάχαρη

1 φέτα λεμονιού

για την Lemon curd

4 αυγά

χυμό από 2 λεμόνια

150ml κρέμα γάλακτος

100γρ λευκή σοκολάτα

150 γρ άχνη ζάχαρη

50 γρ βούτυρο αγελαδινό

Εκτέλεση

για το κέικ

1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για μερικά λεπτά.

2. Ρίχνουμε και τα αυγά μαζί.

3. Χτυπάμε καλά βάζοντας και το γιαούρτι.

4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά μας. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα κέικ.

5. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, βάζουμε μέσα το μίγμα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

6. Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα στον φούρνο και ψήνουμε για 60 λεπτά στον αέρα.

για το σιρόπι

7. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη και την φέτα λεμονιού για 5 λεπτά. Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι το κέικ.

για την Lemon curd

8. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με τον χυμό λεμονιού σε χαμηλή φωτιά.

9. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να χτυπηθούν καλά τα αυγά.

10. Μόλις λιώσει το βούτυρο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα αυγών και ανακατεύουμε γρήγορα.

11. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

12. Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα , ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και περιχύνουμε το κέικ.

Πηγή : Νίκη Χρήστου
          http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/