Μαρμελάδα φράουλα

images_0aaaaafraoula.jpg

Υλικά

1 κιλό ώριμες φράουλες

1/2 κιλό ζάχαρη

χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις φράουλες πολύ καλά και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη για 3 ώρες στο ψυγείο.

Αφού περάσουν οι 3 ώρες, παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε τις φράουλες σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας μην μας κολλήσει η μαρμελάδα. Στο τέλος ρίχνουμε και τον χυμό από το λεμόνι. Αποστειρώνουμε τα βάζα και βάζουμε με μια κουτάλα τη μαρμελάδα όσο είναι καυτή.

Πηγή : Νίκη Χρήστου
          http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/