Υλικά
1 κιλό ώριμες φράουλες
1/2 κιλό ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φράουλες πολύ καλά και τις βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη για 3 ώρες στο ψυγείο.
Αφού περάσουν οι 3 ώρες, παίρνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε τις φράουλες σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας μην μας κολλήσει η μαρμελάδα. Στο τέλος ρίχνουμε και τον χυμό από το λεμόνι. Αποστειρώνουμε τα βάζα και βάζουμε με μια κουτάλα τη μαρμελάδα όσο είναι καυτή.
Πηγή : Νίκη Χρήστου
http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/