Μπαμπάς με φράουλες

images_0aaaaababas.jpg

Υλικά

για το παντεσπάνι

6 αυγά

300γρ ζάχαρη

200γρ αλεύρι κοσκινισμένο

1 φακελάκι μπέικιν

1 βανίλια σκόνη

ξύσμα από 1/2 λεμόνι

ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

για το σιρόπι

2,5 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη

1 φλούδα από λεμόνι

1 φλούδα από πορτοκάλι

για την σαντυγί

300γρ κρέμα γάλακτος

100 γρ άχνη ζάχαρη

για το γαρνίρισμα:

20 φράουλες

Εκτέλεση

1.Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στον κάδο του μίξερ για 20 λεπτά μέχρι να γίνουν μια παχιά κρέμα.

2. Στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και χτυπάμε στην χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

3. Βουτυρώνουμε πάρα πολύ καλά μια φόρμα του κέικ και στην συνέχεια την αλευρώνουμε για να μην κολλήσει το παντεσπάνι.

4. Βάζουμε το μίγμα στην φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα. Μόλις πάρει χρώμα το παντεσπάνι ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν ψήθηκε το κέικ τρυπώντας το.

5. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά,το αναποδογυρίζουμε και το κόβουμε στη μέση και δημιουργούνται 2 παντεσπάνια..Το πάνω μέρος του κέικ το ξαναβάζουμε στην φόρμα του κέικ,το σιροπιάζουμε τρυπώντας το με οδοντογλυφίδα και περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά.

6. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την μισή την βάζουμε πάνω από το σιροπιασμένο παντεσπάνι. Από πάνω τοποθετούμε και το δεύτερο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και αυτό και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Μετά από μια ώρα αναποδογυρίζουμε την φόρμα του κέικ και στολίζουμε με σαντυγί και φράουλες τον μπαμπά.

Πηγή : Νίκη Χρήστου
          http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/