Μπισκοτογλυκό με κρέμα αμυγδάλου και μαρμελάδα βερίκοκο

images_0aaaaaberikoko.jpg

Υλικά

Για 6 μπολάκια:

Για την κρέμα αμυγδάλου:

1 λίτρο γάλα αμυγδάλου

6-7 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 βανίλια

6 κ.σ. κορν φλάουρ

1/2 πακέτο πτι μπερ

100 γρ μαρμελάδα βερίκοκο

Εκτέλεση

1. Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με λίγο γάλα αμυγδάλου πολύ καλά , να λιώσουν τα υλικά.

2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα,όταν πάρει βράση, βάζουμε και το μίγμα που έχουμε στο μπολάκι. Ανακατεύουμε καλά και γρήγορα με μια ξύλινη κουτάλα, όταν πήξει η κρέμα είναι έτοιμη. Την αφήνουμε να κρυώσει.

3. Στο μούλτι βάζουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη. Μοιράζουμε τα τριμμένα μπισκότα στα μπολάκια και από πάνω βάζουμε την κρέμα αμυγδάλου.

4. Πάνω από την κρέμα βάζουμε από μια κουταλιά της σούπας μαρμελαδα βερίκοκο που ταιριάζει εξαιρετικά με το αμύγδαλο.

Πηγή : Νίκη Χρήστου
          http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/