Κεκάκια λεμονιού με παπαρουνόσπορο και καστανή ζάχαρη

images_0aaaaakeka.jpg

Υλικά

200 γρ ελαιόλαδο

200 γρ ζάχαρη καστανή

4 αυγά

200 γρ γάλα

400 γρ αλεύρι

1 baking powder

ξύσμα από ένα λεμόνι

4 κ.σ. παπαρουνόσπορο

Για το γλάσο λεμονιού:

150γρ ζάχαρη άχνη

χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και όταν είναι έτοιμα ρίχνουμε και τους κρόκους.

2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά.

3. Ρίχνουμε και το μίγμα των αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα.

4. Ριχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

5. Με μια κουτάλα αδειάζουμε το μίγμα στις θήκες για τα κεκάκια.

6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε για 20 λεπτά.

7. Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στο μεταξύ έχουμε ετοιμάσει το γλάσο.

8. Για το γλάσο χτυπάμε σε ένα μπολάκι την άχνη με το χυμό λεμονιού. Αν είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε περισσότερο χυμό,αν είναι πολύ αραιό προσθέτουμε περισσότερη άχνη.

Πηγή : Νίκη Χρήστου
          http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/