Ροδακινόπιτα

images_0aaaaarodaki.jpg

Υλικά


1/2 κούπα κεφίρ ή ξινόγαλα

1/2 κούπα βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη

1 κ 1/2 κούπες αλεύρι

2 αυγά

1 βανίλια

ξύσμα από μισό λεμόνι

4 κ.σ. πούδρα αμυγδάλου

1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 μεγάλο ροδάκινο κομμένο σε κύβους

200 γρ μαρμελάδα ροδάκινο

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για μερικά λεπτά.

2. Ρίχνουμε και τα αυγά μαζί.

3. Χτυπάμε καλά βάζοντας και το κεφίρ.

4. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από την μαρμελάδα και το ροδάκινο. Ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα κέικ.

5. Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ, βάζουμε μέσα το μίγμα και από πάνω του κύβους ροδάκινου και την μαρμελάδα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

6. Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα στον φούρνο και ψήνουμε για 50 λεπτά στον αέρα.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη όταν κρυώσει το κέικ.

Πηγή : Νίκη Χρήστου
          http://tomyalostofagito.gr/suntagesnikoulas/