Απώλεια Βάρους:Aνδρες VS Γυναίκες

images_fatmeasure2.jpg

Όσο άδικο και αν φαίνεται, οι άνδρες τείνουν να χάνουν το βάρος γρηγορότερα από τις γυναίκες. Αλλά, υπάρχουν κάποιοι φυσιολογικοί παράμετροι που κάνουν αυτή τη διαφορά:


1.Οι άνδρες έχουν περισσότερο μυϊκό ιστό. Αυτό τους επιτρέπει  να καταναλώσουν περισσότερες θερμίδες, ακόμα και στην ηρεμία.
2.Οι γυναίκες έχουν την προδιάθεση να αποθηκεύουν και να διατηρούν το λίπος τους. Οι γυναίκες έχουν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, μια ορμόνη που η λειτουργία της είναι το να διατηρεί το λίπος στο σώμα των γυναικών, με αποτέλεσμα να είναι ευκολότερο για αυτές να μείνουν έγκυες. Αυτός σημαίνει ότι οι γυναίκες πρέπει να δουλέψουν σκληρότερα για να χάσουν  βάρος στο ίδιο ποσοστό με τους άνδρες.
3.Ο οργανισμός των ανδρών αποκρίνεται γρηγορότερα στην άσκηση. Ο οργανισμός των γυναικών, εν τω μεταξύ, δραστηριοποιείται σε  καταστάσεις πείνας, επιβραδύνοντας έτσι τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα την δημιουργία λίπους.
4.Οι γυναίκες εμφανίζουν χαμηλότερη ανοχή στην άσκηση. Οι γυναίκες έχουν τη μικρότερη αναπνευστική ικανότητα σε σχέση με τους άνδρες, η οποία μπορεί να κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται ότι εργάζονται σκληρότερα από τους άνδρες ακόμα κι αν οι γυναίκες εργάζονται στο ίδιο επίπεδο. Αυτό μπορεί επίσης να κάνει να αισθάνεται την άσκηση πιο σκληρή στη θερμότητα ή στην υψηλή υγρασία
 
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως είναι αδύνατο για τις γυναίκες να χάσουν βάρος. Δημιουργώντας και/ή παγιώνοντας έναν νέο τρόπο ζωής μπορούν να αλλάξουν φυσικά την κατάσταση.
 
Είναι πάντα καλύτερο το να αποφύγει κανείς την σύγκριση του εαυτού του με άλλους, είτε άνδρας είτε γυναίκα, όσον αφορά την απώλεια βάρους. Ο καθένας χάνει βάρος με διαφορετικό ρυθμό και τρόπο, καθώς επίσης  τα γονίδια, μαζί με τις ορμόνες, διαδραματίζουν έναν μεγάλο ρόλο στο πόσο γρήγορα μερικοί άνθρωποι χάνουν βάρος.

Πηγή : http://www.fitstudio.gr/