Χάστε το λίπος στην κοιλιά μετά τα 40

images_fatmeasure.jpg

Συχνά οι γυναίκες αναφέρονται στις μεταβολές των ορμονών τους και την επιβράδυνση του μεταβολισμού που εμφανίζουν καθώς μεγαλώνουν. Εδώ παρουσιάζονται οι νέοι κανόνες για την απώλεια βάρους μετά τα 40,με τρεις εύκολους τρόπους ώστε να απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς.

Χάστε το λίπος της κοιλιάς γρήγορα

Βλέπετε την κοιλιά σας να μεγαλώνει και νιώθετε πως δεν θα υποχωρήσει ποτέ; Πως δεν θα φύγει γρήγορα; Όλες οι προσπάθειες που επιχειρήσατε στο τέλος καταλήξανε άχρηστες; Κατηγορείτε τις μεταβολές των ορμονών και την επιβράδυνση του μεταβολισμού που κάνουν τν εμφάνισή τους καθώς αυξάνεται η ηλικία; Παρακάτω παρουσιάζονται οι κανόνες για να απαλλαγείτε από το λίπος της κοιλιάς.

    Αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Στην ηλικία των 30, το 10% έως το 20% των γυναικών είναι ανθεκτικές στην ινσουλίνη – το οποίο σημαίνει ότι το σώμα τους, αγνοεί τα σήματα για την απορρόφηση του σακχάρου στο αίμα. Μέχρι την ηλικία των 60, λίγο περισσότερο από τις μισές είναι ανθεκτικές στην ινσουλίνη, χάρη στην πτώση των επιπέδων των οιστρογόνων. ʼλλες αλλαγές των ορμονών, συμπεριλαμβανομένου και της αύξησης των επιπέδων της κορτιζόλης, ορμόνης του στρες, στέλνουν σήματα για την αποθήκευση του λίπους στην κοιλιά. Το κοιλιακό λίπος καθίσταται σημαντικό πρόβλημα καθώς, απελευθερώνονται χημικές ουσίες που παρεμβαίνουν ακόμα περισσότερο στην ινσουλίνη. Η πραγματική αιτία  είναι ότι η αντίσταση στην ινσουλίνη φαίνεται επίσης να επηρεάζει την ικανότητά  των γυναικών να κάψουν λίπος, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την μείωση της περιφέρειας  της κοιλιάς.
    Η λύση: Κόψτε τους υδατάνθρακες για να σταματήσει η απογοήτευση. Οι γυναίκες που ήταν ανθεκτικές στην ινσουλίνη έχασαν 50% περισσότερο βάρος, όταν έκοψαν τους υδατάνθρακες στην διατροφή τους από το 60% στο 40% – 24kg σε 16 εβδομάδες έναντι 16kg – σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Κολοράντο.

    Προβλήματα ύπνου. Το να πετάγεστε στον ύπνο σας και να στριφογυρίζετε υπονομεύει την ανικανότητά του οργανισμού σας να κάψει λίπος και να χάσει βάρος. Και ο κακός ύπνος είναι ένα κοινό πρόβλημα της πρόωρης εμμηνόπαυσης, όπου συχνά διαρκεί για χρόνια  νιώθοντας εξάψεις. Ποιος είναι ο ένοχος ; Και πάλι οι μεταβολές των ορμονών: πτώσεις των οιστρογόνων  σε συνδυασμό με αύξηση της ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH).
    Η λύση: Γιόγκα. Μια απαλή και χαλαρωτική ρουτίνα γιόγκα (βαθιά αναπνοή, χαλάρωση στάσεις) θα ενισχύσει  σημαντικά την ποιότητα του ύπνου σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να συμμετέχετε σε 15 λεπτών μάθημα γιόγκα την ημέρα ώστε να ανακουφιστείτε από τις εξάψεις, τις νυχτερινές εφιδρώσεις και να μειώσετε το στρες.

    Εξαφανισμένοι μυες.Οι καλοσχηματισμένοι,λεπτοί σέξι μύες  καίνε περίπου διπλάσιες θερμίδες σε λίπος. Είναι μια σκληρή πραγματικότητα ότι, αρχής γενομένης από τα μέσα του ’40 , όλοι μας – ακόμη και οι άνδρες, – χάνουμε κάθε χρόνο περίπου το 1% της μυϊκής μας μάζας. Και αυτό επιταχύνει την πτώση των οιστρογόνων. Επειδή κάθε κιλό μυός καίει περίπου 7 με 10 θερμίδες την ημέρα, χάνοντας αρκετούς πόντους στην κοιλιά  οδηγήστε σταδιακά σε μείωση  του λίπους γύρω από τη μέση σας.
    Η λύση: Προπόνηση ενδυνάμωσης.Κάνοντας ασκήσεις με βάρη, με ζώνες αντίστασης, με μηχανήματα, ή με το βάρος του σώματός σας (push-ups, chin-ups) επιτυχγάνεται να χτίσετε και να διατηρήσετε πολύτιμη μυϊκή μάζα, καθώς κάνετε δίαιτα. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες καίνε μέχρι και 12% περισσότερες θερμίδες ανά ημέρα και αυτό μετά από 26 εβδομάδες προπόνηση δύναμης.

Πηγή : http://www.fitstudio.gr/