Κέϊκ σοκολάτας νηστίσιμο «πιπόν»

images_16_flourless-chocolate-cake-565x350.jpg

Υλικά

3 1/2 φλ. αλεύρι
3/4 φλ. σπορέλαιο
2 φλ. ζάχαρη μαύρη
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. ξύδι
6 κ.σ. κακάο
2 κ.γ. σόδα
1 σοκολάτα κουβερτούρα [125 γρ]
1 βανίλια
2 φλ. νερό

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα μπεν μαρί.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το ξύδι, το νερό, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα, το αλάτι, το κακάο, το 1/4 από τη λιωμένη σοκολάτα και το νερό [όσο πάρει].
Τοποθετούμε το μείγμα σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι στρογγυλό ταψί 35-40 εκ. περίπου και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 15΄.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη [3/4] λιωμένη σοκολάτα, για να τη «ρουφήξει» το ζεστό κέϊκ και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

πηγή: sintayes.gr