Η Νηστεία της Σαρακοστής και τα οφέλη της στην υγεία

images_10_5854322_m.jpg

Γιατί να νηστέψω;

Η νηστεία είναι μια σωματική και πνευματική άσκηση και είναι αναγκαία για την αποτοξίνωση του σώματος, όχι μόνο για να ικανοποιήσει τα θρησκευτικά «πιστεύω». Είναι μια μέθοδος αποτοξίνωσης αλλά και πρόληψης διαφόρων ασθενειών που συνδέονται με την υπερκατανάλωση κρέατος και κορεσμένου λίπους όπως είναι η χοληστερίνη, το έμφραγμα, και κάποιες μορφές καρκίνου.

Το συκώτι, το έντερο, τα νεφρά λειτουργούν ως προστατευτικά όργανα που «φιλτράρουν» τα προϊόντα του μεταβολισμού, κρατώντας τις πολύτιμες ουσίες που χρειάζεται το σώμα και αποβάλλοντας τις βλαβερές ουσίες που προκαλούν τοξικότητα. Ακόμα και μια εβδομαδιαία νηστεία περιορίζει σημαντικά το ποσοστό επιβλαβών ουσιών και τοξινών που μπαίνουν στο σώμα και ξεκουράζει τα όργανα που δουλεύουν διαρκώς για να το προστατέψουν.

Όλες σχεδόν οι θρησκείες είχαν την νηστεία ως μέσο για την πνευματική τελείωση του ανθρώπου και την ένωση του με το Θεό, η οποία ωστόσο αποτελεί βασικό παράγοντα βελτίωσης της υγείας μας. Κάθε θρησκεία χωρίς να έχει δημιουργηθεί από ειδικούς γνώστες της βιοχημείας της διατροφής σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε οι συστάσεις της νηστείας να προστατεύουν τους πιστούς, εκτός από ακραίες περιπτώσεις όπως η ολοήμερη νηστεία.


    Pages: 1
  • 2
  • 3