Χυλοπίτες με γιαούρτι και μαριναρισμένο αγγούρι

fage_xylopites.jpg

Υλικά

500 γρ. χυλοπίτες
1 αγγούρι καθαρισμένο, κομμένο σε ροδέλες
Λίγο χονδρό αλάτι
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό 0%
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
2-3 κουταλιές σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Απλώνουμε τις ροδέλες του αγγουριού σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με χονδρό αλάτι.
Το αφήνουμε δέκα λεπτά, ξεπλένουμε σε άφθονο τρεχούμενο νερό και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.
Βράζουμε τις χυλοπίτες σε άφθονο αλατισμένο νερό, ώστε να γίνουν al dente, τις σουρώνουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Όσο είναι ζεστές, προσθέτουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, τον δυόσμο, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Τις σκεπάζουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε περίπου 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσουν και να δέσουν τα αρώματα.
Στρώνουμε σε ένα πιάτο γύρω γύρω τις φέτες από το μαριναρισμένο αγγούρι και σερβίρουμε στο κέντρο του πιάτου τα ζυμαρικά με το γιαούρτι.

Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος