Κουνέλι στο φούρνο με γιαούρτι

fage_kouneli.jpg

Υλικά

1 κουνέλι
1 κούπα λάδι
4 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
400g γιαούρτι στραγγιστό Total
4 αυγά
Aλάτι , πιπέρι
Xυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε το κουνέλι. Μέσα στο ταψί που θα το ψήσουμε μαρινάρουμε με το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε για 1 ώρα.
Έπειτα ρίχνουμε το βούτυρο και 2 κούπες νερό και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς γυρίζοντάς το συχνά μέχρι να μαλακώσει και να ροδοκοκκινίσει καλά. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο ακόμα νερό, ζεστό πάντα.
Στο μεταξύ κάνουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά, και προσθέτουμε το γιαούρτι.
Αραιώνουμε με λίγο νερό ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν ψηθεί το κουνέλι, αδειάζουμε το μίγμα γύρω και πάνω στο κουνέλι.
Το φουρνίζουμε για λίγο ακόμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος