Κορυφαίες συμβουλές παρακίνησης

new40_motivation.jpg

Γνωρίζω πολύ καλά από τους περισσότερους πελάτες μου πως το να παραμείνουν παρακινημένοι και να γυμνάζονται καθημερινά δεν είναι και εύκολο πράγμα, ενώ υπάρχουν πολλές φορές που να θέλουν να τα παρατήσουν. Ξέρω πως το ίδιο μπορεί να ισχύει και για σένα. Μήπως έχω άδικο; Θα ήθελα να δώσω μερικές απλές συμβουλές που μπορεί να βοηθήσουν την κάθε μια ώστε να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να εγκαταλείψει την οποιαδήποτε μορφή σωματικής δραστηριότητας.

1)Βρες 15-20 λεπτά για να κάνεις οποιαδήποτε μορφή αερόβιας άσκηση, έντονο βάδην, ποδήλατο, τρέξιμο κ.α, στην συνέχεια αφιέρωσε 10 λεπτά να εκτελέσεις ασκήσεις με το βάρος του σώματος που να ενεργοποιούν τις μεγάλες μυϊκές ομάδες, καθίσματα, κάμψεις, crunches, σανίδα κ.α. Προσπάθησε να τρώς υγιεινά. Να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 ώρες. Όταν ξυπνάς να σκέφτεσε πότε θα έρθει η ώρα για να επαναλάβεις το πρόγραμμα άσκησης. Είναι πολύ καλή η ανταμοιβή να ακούτε από άτομα :Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είσαι 40 ετών, νόμιζα πως είσαι 25 και όλο αυτό να προέρχεται από την ενασχόληση με τον αθλητισμό και την γυμναστική.

2)Μπορώ να φανταστώ πολλές φορές να βρίσκετε δικαιολογίες, όπως δεν θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι ή έχω να πάω για shopping therapy κ.ο.κ. Η παρακίνηση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Βάλτε την άσκηση στις προτεραιότητες της καθημερινότητά σας και στην συνέχεια όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές σας. Μπορείς πραγματικά να πείσεις τον εαυτό σου πως η άσκηση είναι το πιο σημαντικό πράγμα που έχεις να κάνεις

3)Δεν είναι εύκολο να γυμνάζεσαι καθημερινά. Γνωρίζω ότι, όσο δύσκολο και αν είναι να ξεκινήσεις, τόσο καλύτερα θα αισθανθείς στο τέλος της προπόνησης. Θα έχεις περισσότερη ενέργεια και λιγότερο άγχος για το υπόλοιπο της ημέρας. Αυτό είναι πραγματικά μοναδικό!

Επαμεινώνδας Κώνστας-
Μ.Sc Φυσικής Αγωγής-Personal trainer