Κυπριακή πίτα με κοτόπουλο και λαχανικά

new3_780112_low.jpg
Υλικά
 
4 κυπριακές πίτες
2 στήθη κοτόπουλου
1 κόκκινο σγουρό μαρούλι
4-5 φύλλα πράσινου μαρουλιού
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Για τη σος

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι 
2 κουταλάκια του γλυκού λευκό ξύδι
 
Εκτέλεση

Κόβετε τα στήθη του κοτόπουλου σε μικρές μπουκίτσες, τα ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς άλλο λίπος) να ψηθούν. Θα χρειαστείτε περίπου 20 λεπτά. Όταν τα βγάλετε αλατοπιπερώνετε.
Πλένετε και κόβετε τα μαρούλια και το κρεμμυδάκι (δε χρειάζεται να τα ψιλοκόψετε). Τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά. Φτιάχνετε τη σος βάζοντας αρχικά σε ένα ποτήρι το μέλι με το ξίδι, χτυπάτε με το μιξεράκι του φραπέ, ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά για τη σος και ξαναχτυπάτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνετε τη σος πάνω στα μαρούλια και ανακατεύετε απαλά.
Ανοίγετε τις κυπριακές πίτες και τις γεμίζετε με τις μπουκίτσες κοτόπουλου και μαρουλοσαλάτα. 

 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr