Μηλόπιτα γρήγορη

new_applepie.jpg
Υλικά

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125γρ μαργαρίνη light (το μισό μιας συσκευασίας 250γρ)
2 φλιτζάνια ζάχαρη καστανή
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα καρύδια
4 μεγάλα μήλα (κόκκινα, golden ή ανάμικτα)
4 αυγά
3 βανίλιες
κανέλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Χυμός ενός πορτοκαλιού

 
Εκτέλεση

Σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 30εκ. βάζετε τη μαργαρίνη διάσπαρτη σε κομμάτια και το βάζετε στο φούρνο για λίγο μέχρι να λιώσει. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, το κουνάτε έτσι ώστε το λιωμένο βούτυρο να πάει παντού και στη συνέχεια πασπαλίζετε με περίπου ½ φλιτζάνι ζάχαρη και κανέλα, φροντίζοντας να πάει παντού. Εντωμεταξύ,  κόβετε τα μήλα σε λεπτές φέτες (χωρίς τη φλούδα) ή σε μικρούς κύβους και τα αραδιάζετε μέσα στο ταψί. Ρίχνετε ανάμεσα στα μήλα τα χοντροκομμένα καρύδια και συνεχίζετε πασπαλίζοντας με άλλο μισό φλιτζάνι ζάχαρη και κανέλα.
Ετοιμάζετε τη ζύμη ως εξής: Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια με το μπέικιν πάουντερ μέχρι να έχετε μια αφράτη μαρέγκα. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη και μόλις το μίγμα ασπρίσει ρίχνετε τις βανίλιες, τον χυμό πορτοκαλιού και τη μαρέγκα που φτιάξατε πριν. Τέλος, προσθέτετε σταδιακά (κουταλιά-κουταλιά) το αλεύρι, χτυπώντας συνεχώς το μίγμα.
Ρίχνετε τη ζύμη πάνω στα μήλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. για περίπου 45 λεπτά με μία ώρα – ανάλογα με τον φούρνο σας. Πριν  βγάλετε τη μηλόπιτά σας από το φούρνο βυθίστε ένα πιρούνι και βεβαιωθείτε ότι τα μήλα δεν είναι ακόμα σκληρά.
Για να σερβίρετε, αναποδογυρίστε σε μια πιατέλα, ώστε τα μήλα να φαίνονται στην πάνω πλευρά της μηλόπιτάς σας.

 
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr