Self tan με καφέ ή τσάι: Σπιτική συνταγή για μαύρισμα χωρίς ήλιο

new38_tan.jpg

Αν δεν θες να κάθεσαι με τις ώρες στον ήλιο (που όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είναι καθόλου υγιεινό) και θες να μαυρίσεις ή να διατηρήσεις το μαύρισμά σου εύκολα και οικονομικά στο σπίτι δοκίμασε την παρακάτω συνταγή self tan! Γιατί ο καφές και το τσάι δεν χρωματίζουν μόνο τα δόντια αλλά και το δέρμα!

Υλικά

3-4 κουταλιές της σούπας στιγμιαίου καφέ ή 4-5 φακελάκια τσάι
½ φλιτζάνι λοσιόν σώματος χωρίς άρωμα

Εκτέλεση

Βράσε 1 φλιτζάνι νερό και ρίξε μέσα 3-4 κουταλιές της σούπας καφέ ή 4-5 φακελάκια τσάι. Άφησέ τα μέχρι να διαλυθεί καλά ο καφές ή σαν να έφτιαχνες το τσάι σου. Άρχισε να ρίχνεις σταδιακά μέσα στην κρέμα το διάλυμα καφέ ή τσαγιού. Όσο πιο πολύ ρίξεις τόσο πιο σκούρα θα γίνει η κρέμα σου άρα τόσο πιο σκούρο και το χρώμα του δέρματός σου. Βάλε την αραιή σκουρόχρωμη λοσιόν μέσα σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάσου ομοιόμορφα (ζήτησε βοήθεια από μια φίλη σου για την πλάτη). Άφησε τη λοσιόν να στεγνώσει επάνω στο δέρμα σου (όσο περισσότερο την κρατήσεις χωρίς να ξεπλυθείς τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα). Εφάρμοσε τη λοσιόν 1-2 φορές την εβδομάδα μέχρι να αποκτήσεις το χρώμα που θέλεις. Μπορείς σταδιακά να αυξάνεις την ποσότητα του καφέ/τσαγιού ώστε να έχεις πιο έντονο χρώμα.

Tip: Για καλύτερα αποτελέσματα κάνε μια μάσκα ελαφριάς απολέπισης πριν την εφαρμογή! Έτσι θα αποκτήσεις ομοιόμορφο χρώμα χωρίς μπαλώματα!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr