new38_tiramisou.jpg

Υλικά

2 πακέτα σαβαγιάρ
250 γρ τυρί κρέμα
1 ποτήρι νερού άχνη ζάχαρη
1 αυγό
200 γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σούπας κακάο
2 βανίλιες

Για το σιρόπι

3 ποτήρια νερού νερό
1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού στιγμιαίος καφές

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το αυγό, τις βανίλιες και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ. Βάζουμε σε ένα μπολάκι το νερό, την ζάχαρη και τον καφέ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσουν τελείως. Σε ένα πυρέξ παραλληλόγραμμο στρώνουμε ένα- ένα τα σαβαγιάρ στον πάτο, αφού πρώτα τα βουτήξαμε στο σιρόπι. Ακολουθεί το στρώσιμο της κρέμας και μετά μία στρώση σαβαγιάρ. Το κάνουμε αυτό εναλλάξ και τελειώνουμε με κρέμα. Πασπαλίζουμε με το κακάο και το βάζουμε στο ψυγείο περίπου για 2 ώρες να σφίξει.

Πηγή: chefoulis.gr