Κέικ φυστικοβούτυρου με μήλο

new37_keikfystikovoytyro.jpg

Υλικά

2 αυγά
2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο (απλό ή με κομματάκια)
½ φλιτζάνι γάλα
2 βανίλιες
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 φλιτζάνια μήλο καθαρισμένο και πολύ ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μίξερ χτυπήστε αρχικά τα ασπράδια μέχρι να έχετε μαρέγκα και κρατήστε τη στην άκρη σε ένα μπολ. Μετά χτυπήστε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να έχετε ένα αφράτο μίγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το γάλα και τις βανίλιες και χτυπήστε καλά ώστε να ενσωματωθούν στο μίγμα. Αφαιρέστε το μίγμα από το μίξερ και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, στη συνέχεια την κανέλα, τα μήλα και τέλος τη μαρέγκα ανακατεύοντας συνεχώς με απαλές κινήσεις ώστε να κρατήσετε τον αέρα μέσα στο μίγμα σας. Αδειάστε το μίγμα σε μακρόστενη μεγάλη φόρμα την οποία έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί κι έχετε αλείψει με λιπαρή ουσία. Ψήστε για περίπου 50 λεπτά στον αέρα. Ελέξτε αν το κέικ σας έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο: αν είναι έτοιμο το μαχαίρι σας θα βγει στεγνό. Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 10- 15 λεπτά, αναποδογυρίστε, αφαιρέστε το αντικολλητικό χαρτί και σερβίρετε!

Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε και ένα εύκολο γλάσο για το κέικ σας χτυπώντας στο μίξερ 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο, 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου και 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη. Σε περίπτωση που θέλετε λίγο πιο αραιό γλάσο προσθέτετε λίγο γάλα ή και λίγο νεράκι.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr