Τάρτα με αχλάδια και σοκολάτα

new36_tartaaxladi.jpg

Υλικά (για ταρτιέρα 26cm)

1 έτοιμο φύλλο ζύμης σφολιάτα
λίγο λιωμένη μαργαρίνη light για επάλειψη

Για την κρέμα σοκολάτας

200γρ. κουβερτούρα
3 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
40γρ. στραγγιστό γιαούρτι
4-5 μπισκότα σοκολάτας, θρυμματισμένα

Για τα αχλάδια

1 λίτρο νερό
250γρ. ζάχαρη
4-5 καρφάκια γαρίφαλου
χυμός από 1/2 λεμόνι
8 μέτρια αχλάδια, ώριμα αλλά σφικτά, κομμένα στη μέση, ξεφλουδισμένα και χωρίς κουκούτσια

Εκτέλεση

Για τα αχλάδια: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα και το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε τα κομμένα αχλάδια και ζεσταίνετε τα υλικά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε τα αχλάδια μέσα στο σιρόπι για περίπου 30 λεπτά. Τα στραγγίζετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη (μην πετάξετε το σιρόπι, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε άλλες παρασκευές ή να περιχύσετε παγωτό ή τηγανίτες).

Για την κρέμα σοκολάτας: Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (μέσα σε σκεύος που τοποθετείτε πάνω από κατσαρόλα στην οποία βράζει νερό). Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να έχετε ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Διακόπτετε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε το γιαούρτι, τα μπισκότα και τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Η κρέμα πρέπει να είναι πλούσια και παχύρρευστη. Σε περίπτωση που γίνει πολύ σφικτή την αραιώνετε με λίγο (1/2 φλιτζάνι) από το σιρόπι των αχλαδιών που περίσσεψε και ανακατεύετε.

Για την τάρτα: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180º C. Βουτυρώνετε ελαφρώς μια φόρμα για τάρτες (ή ένα στρογγυλό και ρηχό ταψάκι) με διάμετρο περίπου 26 εκ. Στρώνετε με προσοχή το φύλλο σφολιάτας και το πιέζετε ελαφρώς ώστε να καλύψει καλά και τα τοιχώματα. Κόβετε τα περισσεύματα με ένα μαχαίρι, κάνετε μερικές τρύπες με ένα πιρουνάκι και βάζετε την ζύμη για περίπου 10 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς, για να τη βοηθήσετε να ψηθεί καλύτερα στη συνέχεια. Βγάζετε από το φούρνο κι αδειάζετε πάνω στη ζύμη την κρέμα σοκολάτας και από πάνω τακτοποιείτε όμορφα τα αχλάδια (με το στρογγυλό μέρος προς τα πάνω). Ψήνετε την τάρτα για 50 λεπτά (ή λίγο λιγότερο αν έχετε πολύ δυνατό φούρνο) και τη σερβίρετε χλιαρή ή κρύα. Καλή επιτυχία!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr