10 Υπέροχες Χριστουγεννιάτικες συνταγές

10YperoxesXmasRecipes_home.jpg

02

2. Πουγκάκια γεμιστά με κοτόπουλο, μανιτάρια και τυριά

Υλικά για 6 άτομα

6 φύλλα κρούστας
1 φιλέτο κοτόπουλου (περίπου 350γρ.) κομμένο σε μικρές μπουκίτσες
1 πακέτο μανιτάρια μικρά λευκά
150γρ. κασέρι, σε μικρά κυβάκια
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
6 κλαράκια σέλινο
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σκουπίζετε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μέχρι να μυρίσει ευχάριστα.
Προσθέτετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Τα μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα νερά και να αρχίσουν να σοτάρονται καλά.
Πασπαλίζετε με τον κουρκουμά, αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με λευκό κρασί. Αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να χαθούν τα υγρά από το τηγάνι. Αφαιρείτε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε το κασέρι και ανακατεύετε.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε νερό να βράσει και ζεματίζετε εκεί τα κοτσάνια του σέλινου ώστε να τα χρησιμοποιήσετε σαν “σπάγκο” για το δέσιμο των πουγκιών. Κόβετε τα φύλλα κρούστας κατά πλάτος στη μέση. Για κάθε πουγκάκι χρησιμοποιείται 2 κομμάτια φύλλου, το ένα πάνω στο άλλο, καλά λαδωμένα. Βάζετε στο κέντρο 3 κουταλιές γέμιση και τραβώντας τις γωνίες του φύλλου πρός τα πάνω σχηματίζετε πουγκί που δένετε με ένα κλαράκι σέλινο. Τοποθετήστε τα πουγκιά σε λαδωμένο ταψί λαδώνοντάς τα καλά με ένα πινελάκι. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 οC για περίπου 30 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμη 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα πουγκάκια.