Νερό και αφυδάτωση: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το νερό το καλοκαίρι

nerokaiafydatosh_tn_home.jpg

tn_06

Στερεά τροφή Μπορεί να σας εκπλήσσει αλλά περίπου το 20% των καθημερινών καταναλισκόμενων υγρών το λαμβάνουμε από τα τρόφιμα. Οι στερεές τροφές υπολογίζονται ως πηγή νερού και μάλιστα μέσω δύο διαφορετικών τρόπων. Πρώτον, οι τροφές περιέχουν νερό και μάλιστα σε διάφορες ποσότητες: Τροφές όπως το μαρούλι, το πεπόνι και τα περισσότερα φρούτα περιέχουν 90% περίπου νερό και πολλές άλλες περιέχουν περισσότερο από 60%. Ακόμα και το ψωμί, ένα σχετικά ξηρό τρόφιμο, περιέχει 36% νερό. Δεύτερον, ο μεταβολισμός των τροφών για παραγωγή ενέργειας παράγει επίσης νερό. Τα λίπη, οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες, όλα παράγουν νερό κατά τη διάσπασή τους.