Κυτταρίτιδα: Από σήμερα αρχίζει ο πόλεμος!

new33_7623596a_m.jpg

04

2. Ελαττώστε το αλάτι!

Όσοι έχουν συνηθίσει το φαγητό με πολύ αλάτι, στην αρχή θα τους φαίνεται δύσκολο. Αν όμως το ελαττώσετε σταδιακά, η διαφορά δε θα σας φανεί πολύ μεγάλη. Το σίγουρο είναι ότι πέρα από το καλό που θα κάνετε στην υγεία σας και στην εμφάνισή σας, θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε και καλύτερα τις γεύσεις των τροφών! Θυμηθείτε ότι μεγάλη ποσότητα αλατιού περιέχεται και στα αλμυρά τυριά, στα αλαντικά, στα παστά και στα έτοιμα φαγητά. Διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες τροφίμων για να ενημερώνεστε για την περιεκτικότητά τους σε αλάτι (ή Na), ώστε να αποφεύγετε όσα είναι πλούσιες πηγές.