10 Υγιεινά τρόφιμα… ή μήπως όχι;;;

10ygeinatrofimahmhpwsoxi_home.jpg

10

8. Ψάρι. Τα περισσότερα ψάρια είναι πολύ υγιεινά, χαμηλά σε κορεσμένα λίπη και είναι καλή πηγή πρωτεΐνης. Όμως, μερικά ψάρια είναι λιγότερο υγιεινά, λόγω μόλυνσης του περιβάλλοντος. Είναι λυπηρό, αλλά είναι αλήθεια. Μερικά ψάρια που περιέχουν Ω3 λιπαρά οξέα, όπως ο τόνος, ο σολομός, η πέστροφα και η σαρδέλα μπορεί να περιέχουν μάλιστα αρκετή ποσότητα υδραργύρου, ο οποίος σε μεγάλες ποσότητες είναι δηλητηριώδης. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή όταν αγοράζετε ψάρια: Ρωτήστε από πού προέρχονται και αν πρόκειται για κατεψυγμένα διαβάστε τις ετικέτες διατροφικές επισήμανσης. Καλές επιλογές για ψάρι είναι ο άγριος σολομός, η γλώσσα, η πέρκα, οι γαρίδες και ο αστακός. Τα οστρακοειδή είναι γενικά υγιεινές επιλογές. Οι κονσερβοποιημένες σαρδέλες και το σκουμπρί είναι επίσης καλές επιλογές, αν και τα μεγάλα σκουμπριά ενδέχεται να περιέχουν κι αυτά υψηλές ποσότητες υδραργύρου.

arrow_previous arrow_next