Προληπτική Ιατρική κι Αντιγήρανση: Από την Έρευνα, στην Εφαρμοσμένη Κλινική Πράξη

deltia typou 3_dihmerida.JPG

Με αφορμή το χαρακτηρισμό του έτους 2012 ως το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργούς Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών, η ΕΕΕΠΙΑ, μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αντιγήρανσης (ESAAM, European Society of Preventive, Regenerative and Anti-Aging Medicine), διοργανώνει  την Παρασκευή 16 και το Σάββατο, 17 Μαρτίου, 2012 στο Εθνικό  Ίδρυμα Ερευνών, διημερίδα με θέμα “Προληπτική Ιατρική κι Αντιγήρανση –Από την Έρευνα, στην Εφαρμοσμένη Κλινική Πράξη”.

Η Διημερίδα θα ερευνήσει  τα αίτια της γήρανσης καθώς και νέες μεθόδους πρόληψης κι αντιμετώπισης συμπτωμάτων αυτής. Διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα δώσουν το “παρών”, αναπτύσσοντας ευρεία θεματολογία, καθώς επίσης, ποιές από την πληθώρα των ερευνητικών προσπαθειών, πολλές εκ των οποίων έχουν βραβευτεί με Nobel, εξελίσσονται και είναι χρήσιμες στον κλινικό ιατρό (εφαρμογές).

Η ενεργός συμμετοχή όλων των επιστημόνων  που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αντιγήρανσης θα αναδείξει τη δυναμική της ευρείας, ομολογουμένως, επιστημονικής κοινότητας, η οποία ενασχολείται με τα ζητήματα της πρόληψης και αντιγήρανσης και θα ενισχύσει τη διαδραστικότητα της εκδήλωσης.

Για το λόγο αυτό, παροτρύνονται όλοι οι επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της αντιγήρανσης να συμμετέχουν σε αυτή την  ιατρική συνάντηση, ώστε με το διάλογο, την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών να δημιουργηθεί ένα σημείο αναφοράς για τα ζητήματα της Πρόληψης-Αντιγήρανσης κι Αναζωογονητικής Ιατρικής.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.hsaamcongress2012.com