Λουκάνικα γαλοπούλας σαγανάκι με σάλτσα μουστάρδας

synthel_loukanika.jpg

Υλικά

3 λουκάνικα γαλοπούλας (τύπου Φρανκφούρτης) κομμένα σε λεπτές φέτες
3 λουκάνικα γαλοπούλας χωριάτικα κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με πολύ χαμηλά λιπαρά
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε στη συνέχεια αρχικά τα λουκάνικα, σοτάρετε για 2 λεπτά, και στη συνέχεια τα λαχανικά. Σοτάρετε για λίγο ακόμα μαζί με τα λαχανικά και σβήνετε με το κρασί. Μόλις τα υγρά μειωθούν ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και την μουστάρδα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη ρίγανη. Ανακατεύετε μέχρι να δέσει ή σάλτσα μουστάρδας και σερβίρετε ζεστό. 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr