Επιδόρπια
11. Μελομακάρονα ή Κουραμπιέδες; Μελομακάρονα!!!
Από τα παραδοσιακά γλυκά των εορτών επιλέγουμε τα μελομακάρονα, καθώς έχουν τη υψηλότερη διατροφική αξία (π.χ. σε σχέση με τους κουραμπιέδες). Στα μελομακάρονα χρησιμοποιούμε φυτικό λίπος, αντί για βούτυρο που μπαίνει στους κουραμπιέδες, μέλι αντί για ζάχαρη, και βάλουμε καρύδια τα οποία είναι πλούσια σε καλά λιπαρά. Χρησιμοποιήστε τη παραδοσιακή συνταγή με τις εξής εναλλαγές.
- Φτιάξτε τα σε μέγεθος μπουκιάς. Μην κάνετε τα γλυκά σας τεράστια και αναγκάζεστε εσείς και οι καλεσμένοι σας να τρώτε μεγάλες ποσότητες.
- Αντί για ζάχαρη χρησιμοποιήστε φρουκτόζη, η οποία έχει την ίδια γεύση με τη ζάχαρη, αλλά τη διπλάσια γλυκαντική αξία. Δηλαδή όπου χρειάζεται να βάλετε 1 κούπα ζάχαρη αντιστοιχεί ½ κούπα φρουκτόζη!