Γιορτινό τραπέζι: Απόλαυση χωρίς ενοχές!

giortinotrapezi_home.jpg

10

Συνοδευτικό: Πουρές γλυκοπατάτας

Οι γλυκοπατάτες κατάγονται από τη Νότια Αμερική και είναι ένα τρόφιμο που χρησιμοποιείται ευρέως στη Αμερική, κυρίως ως βασικό συστατικό στις βρεφικές και παιδικές τροφές, εξαιτίας της υψηλής του διατροφικής αξίας, αλλά και της γεύσης του, η οποία παρουσιάζει μια γλυκύτητα και είναι εύκολα αποδεκτή από τα παιδιά. Για δεύτερη φορά σε ένα γεύμα, τις παρουσιάζουμε σαν ένα οικείο κομμάτι της διατροφής των παιδιών μας, το αγαπητό σε όλους και ευκολοφάγοτο πουρέ.

Υλικά (για 5 άτομα)

  • 1 kg γλυκοπατάτες
  • 1 φλιτζάνι γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να τσιμπιούνται με πιρούνι. Στη συνέχεια τις καθαρίζουμε, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πολτοποιούμε. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, τις πολτοποιημένες γλυκοπατάτες, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Και το τελευταίο κομμάτι, του γλυκού αποχαιρετισμού, για το 2011…

arrow_previous arrow_next