Μικρόβια στην κουζίνα λόγω υγρασίας

tipskathariothtas_tn_92.jpg

Στην κουζίνα φροντίστε να διατηρούνται πάντα στεγνά οι πετσέτες, τα σφουγγάρια, οι σπογγοπετσέτες και τα ξύλα κοπής. Ότι παραμένει υγρό ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των μικροβίων. Ειδικότερα οι πετσέτες πρέπει να στεγνώνουν καλά μετά από κάθε χρήση, να αλλάζονται συχνά και να πλένονται στο πλυντήριο σε υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης, φροντίστε να είναι απόλυτα στεγνά τα σκεύη όπου φυλάσσονται το αλεύρι, ο καφές, ή ζάχαρη, το ψωμί, οι ξηροί καρποί και τα βότανα.