![9symvoulesgiadiathrhshthreptikwnsystatikwn_home.jpg](https://www.dietup.gr/wp-content/uploads/2011/09/9symvoulesgiadiathrhshthreptikwnsystatikwn_home.jpg)
Συμβουλή 6η: Καταναλώστε τα άμεσα!
Μην αφήνετε τα φρούτα κομμένα και καθαρισμένα να στέκονται για πολλή ώρα. Τα τρόφιμα οξειδώνονται εξαιτίας της έκθεσης του στον αέρα (οξυγόνο) ή την επίδραση του φωτός ή της θερμότητας. Για να κατανοήσετε το παραπάνω σκεφτείτε το αποτέλεσμα που έχει ένα μήλο αν το κόψεις και το αφήσεις. Το μαύρισμα που κάνει στη εξωτερική επιφάνεια είναι η οξειδωτική διαδικασία που υφίσταται.