Διακοπές: Τι θα φας εκεί που πας! Τοπικές συνταγές που δεν πρέπει να χάσετε! (Μέρος Β)

TopikesSyntagesB_home.jpg

pilafikasou

13. Κάσος: Κασιώτικο πιλάφι

Υλικά

1 κοτόπουλο 1.600 γραμμάρια περίπου ή 1 κιλό κρέας από σπάλα μοσχαριού ή από αρνί
1 κιλό ντομάτες ή ένα κουτί ντοματάκια ½ κιλού
4 μεγάλα κρεμμύδια
Αλάτι
Ρύζι τύπου καρολίνα
Βούτυρο γάλακτος ½ φλιτζάνι ή μαργαρίνη ή φυτίνη

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ανωτέρω υλικά όλα μαζί με νερό και αφού ψηθεί το κρέας ή το κοτόπουλο σουρώνουμε και περνάμε από το μύλο των λαχανικών τις ντομάτες και τα κρεμμύδια, τα οποία προσθέτουμε στο ζωμό.

Μετράμε το ζωμό ανάλογα με την ποσότητα του πιλαφιού που θέλουμε να φτιάξουμε, ως ακολούθως:

Για κάθε ποτήρι ρυζιού, 3 ποτήρια ζωμό.

Πριν ακόμα απορροφήσει το ρύζι όλο το ζωμό το κατεβάζουμε από το μάτι του φούρνου για να μείνει και να “μελώσει” ενώ είναι ακόμα “αρκετό” το νερό.

Περιχύνουμε το πιλάφι με καυτό, τσιγαρισμένο καλά το βούτυρο, και σερβίρουμε αμέσως.

Προσθέτουμε από πάνω από το πιλάφι κανέλλα (ή αν θέλει κανείς πιπέρι ή λεμόνι).

Πηγή: http://www.insitu.gr

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr

arrow_previous arrow_next